Vroegboekkorting of last minute deal?

Vroegboekkorting of last minute deal?

Een veelgehoord dilemma: is het beter om vroeg te boeken of last minute een hotelovernachting te nemen? Zoals bij vele dilemma's, is er op deze vraag niet één duidelijk antwoord mogelijk… Het blijft dus altijd een lastige overweging. Toch hebben we een aantal tips op een rijtje gezet waar je rekening mee kunt houden.

 

Losse tickets

Ben je op zoek naar losse tickets? Dan hangt het meestal af van de periode en bestemming of het verstandiger is om vroeg te boeken of te wachten op een last minute aanbieding. Ga je bijvoorbeeld naar een stad waar ook veel mensen voor hun werk naartoe vliegen? Dan is het in de meeste gevallen verstandig om vroeg te boeken, want tickets naar deze steden worden vaak nog makkelijk verkocht op het laatste moment. Ook voor vluchten in het hoogseizoen is het vaak beter om er op tijd bij te zijn. Ga je echter buiten het hoogseizoen en naar een minder grote stad, dan loont het vaak om te wachten op een last minute deal.

 

Hoe flexibel ben je?

Hoe flexibel je bent qua vertrekdata is van grote invloed op de juiste keuze binnen dit dilemma… Heb je bijvoorbeeld een jong gezin en ben je gebonden aan schoolvakanties? Dan wordt het lastig om nog een goedkope last minute te scoren precies op de data dat jullie weg kunnen. Maar maakt het voor wat minder uit op welke dag je vertrekt en terugkomt? Dan is de keuze binnen last minute deals vaak heel groot! Ook wanneer je nog niet besloten hebt welke bestemming het moet worden, is de kans op een goedkope last minute vakantie een stuk groter.

 

Voorpret vs. stress

Ook dit punt is zeker niet onbelangrijk… Hoe belangrijk vind jij het om al een lange tijd van de voorpret te genieten richting jouw vakantie? En hoe goed kun jij tegen de stress bij het wachten op een last minute? Maak hier voor jezelf een goede keuze tussen, zodat je beter kan beslissen of jij op jacht gaat naar vroegboekkorting of naar een last minute aanbieding…