Top 3 mooiste Griekse eilanden

Top 3 mooiste Griekse eilanden

De eilanden van Griekenland zijn de laatste jaren steeds populairder geworden onder de reizigers als vakantiebestemming. Verder is Griekenland een perfecte bestemming om eiland te hoppen. Griekenland heeft zo’n 6000 eilanden waarvan er ongeveer 225 bewoond zijn. Hieronder staan de 3 mooiste eilanden van Griekenland die zeker de moeite waard zijn om een keertje te bezoeken!

Santorini

Santorini is het meest gefotografeerde eiland van heel Griekenland en dat is natuurlijk niet zomaar! Santorini ligt in de Egeïsche Zee en behoort tot de Cycladen. Santorini dankt zijn maanachtige vorm door meerdere vulkaanuitbarstingen die hier plaats hebben gevonden. De bevolking hebben dorpjes met kerken en huisjes gebouwd aan de randen van de kraters. Veel van deze dorpen hebben een prachtig en oneindig uitzicht over de zee dat nooit verveeld. Voor de rest heeft het eiland veel mooie kliffen en authentieke Griekse witte dorpjes. Breng zeker een bezoek aan de plaatsjes Fira, Oia en Firostefani.

Kefalonia

Kefalonia is een eiland in de Ionische zee en ligt ten westen van het vasteland van Griekenland. Kefalonia is nog niet heel bekend onder de toeristen, maar zeker de moeite waard! Kefalonia heeft namelijk een prachtige groene natuur met bossen, mooie stranden met azuurblauw water en gezellige kleine dorpjes. Breng zeker een bezoekje aan de wijngaarden op het eiland en de dorpjes Assos en Fiskardo.

Zakynthos

Zakynthos behoort ook tot de Ionische eilanden en ligt onder het eiland Kefalonia. Zakynthos staat vooral bekend om Navagio Beach. Dit is een strand omringt door hoge kliffen. Op het strand ligt een oud scheepswrak, wat erg bijzonder is om te zien. Zakynthos heeft echter veel meer te bieden. Zakynthos heeft naast indrukwekkende grotten en kliffen, ook 123 km aan zandstrand met helderblauw water waar je goed kunt snorkelen. Als je geluk hebt zie je nog een schildpad! Verder mag een bezoekje aan Zakynthos-stad en de plaatsen Kalamaki en Tsilivi zeker niet ontbreken.