Leukste bestemmingen in Spanje

Leukste bestemmingen in Spanje

Spanje is een super gevarieerd vakantieland en is een van de populairste vakantiebestemmingen binnen Europa. Zo heb je kilometers lange stranden met bruisende badplaatsen, mooie steden met veel cultuur maar ook een spectaculaire natuur. Spanje heeft dus veel te bieden. Hieronder lees je de leukste bestemmingen en ideeën voor een vakantie naar Spanje!

Een van de Costa’s

Spanje heeft een kustlijn van bijna 5000 kilometer. Deze kustlijn is verdeeld in verschillende Costa’s. Zo heb je vast wel eens gehoord van de welbekende Costa Brava, Costa Dorada en Costa Blanca met de populaire badplaatsen Alicante, Benidorm en Salou. De kust van Spanje is met haar leuke plaatsjes, lange zandstranden en veel zonuren een perfecte bestemming voor een zonvakantie. Daarnaast kan je ook genieten van de heerlijke tapas!

De Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden worden steeds populairder onder de toeristen. De populairste eilanden zijn Tenerife, Lanzarote en Gran Canaria. De Canarische Eilanden hebben allemaal prachtige stranden, veel zonuren en allemaal een eigen unieke natuur. Zo zijn de Canarische Eilanden van vulkanische oorsprong en zijn er nog een aantal actieve vulkanen op de eilanden te vinden. Verder zijn sommige eilanden heel groen en hebben andere juist een maanachtig landschap.

De vele steden

Naast dat Spanje een perfecte bestemming is voor een zonvakantie, is er ook heel veel cultuur te vinden. Zo zijn de steden Barcelona, Madrid, Sevilla en Valencia zeker aan te raden om een keer heen te gaan. Deze steden hebben allemaal een prachtige architectuur met oude kathedralen en paleizen, maar ook veel gezellige pleintjes met fonteinen en terrasjes. Verder kan je in veel steden goed winkelen. Een ding is zeker en dat is dat je zeker niet zult vervelen!

De Balearen

Als je op zoek bent naar eilanden met witte stranden, helderblauw water en wuivende palmbomen, zit je op de Balearen goed! Deze eilanden zijn één voor één de moeite waard om een keer te bezoeken. Naast dat de eilanden mooie stranden hebben, zijn er veel authentiek dorpjes en leuke markten te vinden.