Drie dingen die je écht niet mag missen op Ibiza

Drie dingen die je écht niet mag missen op Ibiza

Zeg nou eens eerlijk, met dit koude winterweer wil je toch het liefst een ticket naar Ibiza boeken en daar heerlijk van de zon genieten? Het Spaanse Ibiza staat vooral bekend om het bruisende nachtleven, maar er zijn veel meer leuke dingen te beleven op dit pracht eiland. Zo zijn er veel verborgen schatten te vinden waar veel mensen niets vanaf weten…

 

1. Bezoek de kleurrijke hippiemarkt Las Dalias

Ibiza is de thuisbasis van vele gezellige hippiemarktjes waar je onder andere zelfgemaakte sieraden, tassen, kleding en schoenen kunt kopen. Op veel plekken is wel een leuke markt te vinden, zoals bijvoorbeeld de hippiemarkt in Las Dalias (gelegen in het noordoosten van het eiland). Deze markt is alleen op zaterdag geopend en is één van de grootste op Ibiza, maar zeker niet minder leuk! Je vindt er meer dan 200 kraampjes met allerlei soorten producten. Tijdens het shoppen draait een dj de leukste plaatjes en kun je tussendoor even stoppen voor een verfrissend drankje. TIP: plan je bezoek in de ochtend om de drukte te vermijden!

 

2. Slenter door het schattige wijkje D’Alt Vila

De historische stad D’Alt Vila is een aanrader voor de kunst- en cultuur liefhebbers onder ons. De stad is gelegen op een heuvel en heeft daardoor een prachtig uitzicht over de haven. Sinds 1999 staat D’Alt Vila op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dat de stad oud is zie je vooral aan de oude stadspoort en de historische gebouwen. Loop bijvoorbeeld eens naar het Plaça de Espanya, hier vind je onder andere de Santo Domingo kerk. Deze kerk staat bekend om de prachtige plafondschilderingen en keramische tegels. Ook vind je op het plein het stadhuis, gevestigd in een oud klooster. Als je het plein afloopt zul je indrukwekkende 18e-eeuwse herenhuizen zien. Naast de unieke architectuur en zijn er in de stad ook veel musea gevestigd, waar het werk van lokale kunstenaars te bewonderen is.

 

3. Huur een scooter en ga strandhoppen

Dit zonnige eiland heeft ongekend veel mooie stranden. Nu is het bijna onmogelijk om deze tijdens je vakantie op Ibiza allemaal te bezoeken… De oplossing? Huur een scooter en bezoek er zo veel als je kunt! Het is heerlijk om een dagje rond te toeren en de omgeving te verkennen. Een paar stranden die je echt móet bezoeken zijn: Playa d’en Bossa, Cala Comte, Cala Saladeta, Cala d’en Serra, Es Cavallet en Sa Caleta.