De mooiste pareltjes van Griekenland

De mooiste pareltjes van Griekenland

Griekenland is met haar ruim 6000 eilanden een perfect land om te gaan eilandhoppen! Populaire eilandgroepen zijn de Cycladen, de Ionische eilanden en de Dodekanesos. Binnen deze eilandgroepen liggen de eilanden zoals Kos, Corfu en Zakynthos, maar er zijn zoveel andere, minder bekendere, eilanden. Deze andere Griekse pareltjes zijn ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Hieronder lees je welke pareltjes jij niet mag missen bij een trip naar Griekenland!

Ithaki

Ithaki is een prachtig eiland dat behoort tot de Ionische eilanden. Het eiland ligt ten noordoosten van het bekende Kefalonia. Ithaki is heel klein, namelijk iets meer dan 100km². Hierdoor kan je makkelijk met een scooter of auto binnen enkele dagen het eiland verkennen. Verder is het een super groen eiland met een prachtige ongerepte natuur. Je treft op Ithaki veel bossen en groene heuvels die doorlopen tot de witte stranden. Veel stranden vindt je niet op Ithaki, maar de strandjes die er zijn, zijn prachtig! Er is een grote kans dat je alleen bent op deze stranden, omdat het een vrij rustig eiland is. Je kunt hier dus heerlijk tot rust komen!

Paxos

Paxos is een klein eilandje die ook behoort tot de Ionische eilanden. Paxos en haar buureiland Antipaxos zijn de kleinste bewoonde eilanden van deze eilandgroep. Paxos ligt ten zuiden van Corfu en heeft een oppervlakte van 25km². Je vindt op dit eiland stijle kliffen, indrukwekkende grotten en verborgen baaitjes. Verder kan je prachtig wandelen langs de bergen met olijfbomen, snorkelen in het kristalheldere water of de vele kerkjes bezoeken die op dit eiland staan. TIP: maak zeker een boottrip naar het kleinere Antipaxos waar je paradijselijke stranden kan vinden!

Skiathos

Het eiland Skiathos behoort tot de Sporaden eilandengroep en ligt vlak voor het vasteland van Griekenland. Je vindt hier nog geen massatoerisme, wat best apart is met zo'n schoonheid. Op het eiland vind je schilderachtige dorpjes, idyllische baaitjes en een mooie natuur. Skiathos-stad, oftewel de hoofdstad van het eiland, is super hip met leuke barretjes en restaurantjes. ‘S avonds kun je hier prima uitgaan! Leuk feitje: de bekende film Mamma Mia werd op dit eiland opgenomen. Hoe gaaf is dat!