De Canarische Eilanden – 7 dingen die je nog niet wist!

De Canarische Eilanden – 7 dingen die je nog niet wist!

Oude vulkanen, maanlandschappen, zwarte lavastranden en duinen in Sahara-stijl… De Canarische Eilanden zijn van alle markten thuis. De Canarische Eilanden vormen een eilandengroep midden in de Atlantische Oceaan. De eilanden horen bij Spanje en liggen ten westen van Marokko. Hoewel de Canarische Eilanden samen één eilandengroep zijn, verschillen ze onderling aardig. De meest bekende eilanden zijn waarschijnlijk Tenerife en Gran Canaria. Dit zijn ook gelijk de twee eilanden met de meeste inwoners. Er zijn echter nog veel meer prachtige eilanden die het bezoeken waard zijn. Sommige zijn zelfs onbewoond… Nieuwsgierig naar nog meer leuke weetjes? Lees snel verder!

 

De 7 leuke Canarische Eilanden weetjes

  • Veel mensen denken nog steeds dat de naam ‘Canarische Eilanden’ gebaseerd is op de aanwezigheid van kanaries op de eilanden. Dit is helaas niet waar. Vroeger leefde hier veel wilde honden die in het Latijns ‘canis’ werden genoemd. Hier komt de naam ‘Canarische Eilanden’ vandaan. De kanaries zelf zijn op hun beurt echter wel vernoemd naar de eilanden! 

 

  • De Canarische Eilanden hebben veel vulkanen die nog steeds actief zijn. Dit klinkt gevaarlijk, maar de laatste serieuze uitbarsting was in 1826.

 

  • Wist je dat er naast de 7 bewoonde Canarische Eilanden (Tenerife, Lanzarote, Gran Canaria, Fuerteventura, La Palma, La Gomera en El Hierro) ook nog een aantal onbewoonde eilanden zijn? Deze eilandjes worden enkel bewoond door vogels en soms hagedissen.

 

  • De Canarische Eilanden zijn ontstaan uit vulkanische oorsprong. Dit is de reden waardoor je soms zwarte lavastranden tegenkomt. Om op bepaalde plekken ook nog enkele goudgele stranden te creëren, is er speciaal zand vanuit de Sahara geïmporteerd.

 

  • De hoogste berg van Spanje ligt niet in Andalusië en ook niet in de Pyreneeën. Deze ligt namelijk op Tenerife! De ‘Pico de Teide’ is bijna 4000 meter hoog.

 

  • Wist je dat je het regenwater op de Canarische Eilanden kunt drinken? Dit water, dat ook wel ‘Agua de Niebla’ genoemd wordt, wordt op 1600 meter hoogte opgevangen in speciale torens.

 

  • De Canarische Eilanden zijn ook een populaire locatie om grote films op te nemen. Zo is er een groot deel van Fast & Furious 6 opgenomen op Tenerife.

 

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze unieke bestemming en wil je graag op vakantie naar de Canarische Eilanden? Doordat hier het gehele jaar een subtropisch klimaat heerst, is het altijd heerlijk warm. Daarnaast is het maar een paar uurtjes vliegen. Een heerlijke plek om te overwinteren en dus de ideale vakantiebestemming!