3x mooiste Caribische eilanden

3x mooiste Caribische eilanden

Het Caribische gebied… Wie wilt daar nou niet naar toe op vakantie? Het Caribisch gebied staat bij veel mensen op hun bucketlist door de prachtige hagelwitte stranden, helderblauwe water en de bijzondere flora en fauna. Dit paradijselijke gebied bestaat uit meer dan 7000 eilanden, er is dus voor iedereen wat wils… Hieronder worden de drie mooiste eilanden van het Caribische gebied beschreven en lees je tips over wat hier te doen en zien is!

Aruba

Aruba behoort tot de ABC-eilanden en is werkelijk schitterend. Op dit eiland kan je veel kanten op… Zo kan je heerlijk genieten op één van de witte stranden, snorkelen in de helderblauwe zee of relaxen onder de wuivende palmbomen. Ook kan je veel actieve dingen ondernemen op Aruba. Aruba is namelijk een perfecte bestemming om te gaan snorkelen, hiken of om watersporten te beoefenen. De hoofdstad van Aruba is Oranjestad en deze stad mag je zeker niet overslaan. Je kan hier prima winkelen, een terrasje pakken of historische bezienswaardigheden bezoeken.

Dominicaanse Republiek

Als je op zoek bent naar mooie hagelwitte stranden, helderblauw water en een heerlijk klimaat, dan zit je op de Dominicaanse Republiek helemaal goed! Als je op de Dominicaanse Republiek bent, zal je je zeker niet vervelen. Ontdek de prachtige natuur, verken de kleurrijke hoofdstad Sant0 Domingo en laat je verrassen door de prachtige onderwaterwereld. TIP: maak vanaf de Dominicaanse Republiek een dagtrip naar het kleinere Isla Soana! Dit kleine eilandje is werkelijk een paradijs.

Cuba

Cuba is een authentiek eiland dat zeker de moeite waard om te bezoeken! Je vindt hier tropische stranden, levendige steden en een prachtige natuur. De hoofdstad Havana moet je bezocht hebben! In het kleurrijke Havana tref je indrukwekkende gebouwen, leuke pleintjes en vele musea. Voor een strandvakantie zit je op Cuba ook helemaal goed. In het populaire Varadero vindt je veel luxe hotels en resorts waar je heerlijk kunt genieten van je vakantie.