De mooiste plekken op Kaapverdië

De mooiste plekken op Kaapverdië

De Kaapverdische Eilanden zijn een eilandengroep van vulkanische oorsprong. De eilanden liggen langs de westkust van Afrika in de Atlantische Oceaan. Het archipel bestaat uit 9 bewoonde eilanden en zijn een voor een bijzonder mooi en zeker de moeite waard om te bezoeken. Zit jij te overwegen om een vakantie naar deze eilanden te boeken of ben je gewoon nieuwsgierig naar wat deze eilanden allemaal te bieden hebben? Lees dan vooral verder, want hieronder worden de mooiste eilanden beschreven! 

Santo Antão

Santo Antão is een van de grootste en groenste eilanden van Kaapverdië. Voor veel mensen is dit ook meteen het mooiste eiland. Het eiland is werkelijk een groen paradijs met ongerepte natuur, prachtige berglandschappen en ruige kliffen. Het is een perfect eiland als je houdt van hiken en wandelen, maar je kan er ook voor kiezen om een auto te huren en door het prachtige landschap te rijden. Vergeet niet de kustdorpjes te bezoeken!

Sal & Boa Vista

Sal & Boa Vista zijn de populairste eilanden van Kaapverdië en een paradijs voor strandliefhebbers. Alhoewel de eilanden vrij droog zijn, hebben de eilanden lange uitgestrekte zandstranden, een azuurblauwe zee en leuke dorpjes. Als je houdt van luxe, zijn hier genoeg grote hotels te vinden waar je helemaal tot rust kan komen. Op beide eilanden kan je goed watersporten beoefenen of snorkelen. 

Santiago

Santiago is het grootste eiland van Kaapverdië en is erg veelzijdig. Naast dat de hoofdstad van Kaapverdië op dit eiland is gevestigd, vind je hier een mooie natuur, leuke stadjes en lange stranden. De hoofdstad Praia is een leuke stad om te verblijven tijdens de vakantie en biedt leuke marktjes, historische gebouwen en gezellige pleintjes. Verder mag een bezoek aan het oude koloniale dorpje Cidade Velha ook niet ontbreken. Het stadje is 500 jaar oud en biedt veel cultuur. Sinds 2009 staat dit dorpje op de Unesco werelderfgoedlijst!