3 dingen die je moet bezoeken op Sicilië

3 dingen die je moet bezoeken op Sicilië

Sicilië is een eiland dat behoort tot Italië en ligt in de voet van de Laars. Sicilië is het grootste eiland in de middellandse zee. Dit eiland is nog niet heel bekend onder de Nederlandse reizigers, maar is zeker de moeite waard om een keer te bezoeken op vakantie! Sicilië is met haar mooie stranden, leuke dorpjes en prachtige natuur een perfecte bestemming voor een zonvakantie. Hieronder lees je de mooiste plekjes op Sicilië die je zeker niet mag missen!

Etna

Als je aan het eiland Sicilië denkt, denk je waarschijnlijk automatisch aan de Etna vulkaan. De Etna is de grootste actieve vulkaan van Europa en ligt in het oosten van het eiland vlak bij de steden Catania en Messina. Aan de zuidkant kan je met de auto komen en vervolgens een kabelbaan nemen naar een hoger punt. Het is waanzinnig om te zien wat voor sporen de lavastromen hebben achtergelaten. De oostkant van de vulkaan is juist heel erg groen. Door de vruchtbare bodem zijn hele bossen en wijngaarden te vinden.

Taormina

Taormina is een populaire bestemming onder de toeristen en dat is niet zonder reden. Dit schilderachtige dorpje is een van de mooiste plaatsjes op het eiland. Taormina heeft veel te bieden, zo zijn er leuke restaurantjes en winkeltjes, maar ook veel historische bezienswaardigheden. In het dorp kun je overblijfselen van een Grieks Theater vinden. Vanaf de tribune van het theater heb je een geweldig uitzicht over de kust en de Etna vulkaan. Een toegangsticket is 10 euro, maar het is zeker de moeite waard!

Agrigento

Agrigento is een stad die gebouwd is op een heuvel vlak bij de kust. Sinds de 6de eeuw voor Christus is deze stad al bewoond. Het hoogtepunt van de stad is de vallei van de tempels. Je vind hier overblijfselen van meerdere tempels van ruim 2500 jaar oud. Verder is de vallei de grootste archeologische site van Sicilië. De vallei van de tempels staat sinds 1997 op de UNESCO werelderfgoedlijst en moet je zeker een keer bezocht hebben!